↑ Terug naar Behandelingen

Informatie voor het kind

Wat vervelend dat je buikpijn hebt! Buikpijn kan ervoor zorgen dat je even niet meer kunt spelen met vriendjes en vriendinnetjes bijvoorbeeld. Ook op school kan het er voor zorgen dat je je niet goed kunt concentreren, omdat de buikpijn zo’n zeer doet. Als je zoveel pijn hebt, dan kan het lijken alsof het misschien nooit meer overgaat.
Wist je dat buikpijn ook kan ontstaan door problemen met plassen of poepen? Ook moeite met eten kan
een reden zijn dat je buik zeer doet. Je kunt hier trouwens ook moeite mee hebben zonder dat je
buikpijnklachten hebt!

Gelukkig is er je moeder en/of vader om voor je te zorgen, maar zij weten ook niet altijd zo goed wat ze moeten doen. Een warme kruik op je buik of het innemen van een paracetamol kan al iets verlichting geven, maar dat lost de buikpijn natuurlijk niet echt op.

welkom buikpijn kindercentrum

Behandeling op een plek waar je je fijn voelt

Het liefst wil je dat het weg gaat en voor altijd weg blijft. Daar kunnen wij jou van het Buikpijn Kindercentrum goed bij helpen. Bij ons komen heel vaak kinderen die, net als jij, last hebben van buikpijn. Wat goed is om te weten, is dat wij het belangrijk vinden dat je je bij ons veilig voelt. Je moet natuurlijk al geen buikpijn hoeven krijgen omdat je bang bent voor wat er gaat gebeuren. Kinderen die wij al hebben behandeld, hebben al ervaren dat bij ons fijn is. Je hoeft je dus geen zorgen te maken.

Wij kunnen je helpen

Aan ons kun je alles vragen wat je wilt weten. Voordat we starten met een behandeling, leggen we eerst aan je uit wat we precies gaan doen. Hoe zo’n behandeling eruit ziet, dat kunnen we nu nog niet zeggen. Dat heeft te maken met waar de buikpijn vandaan komt bijvoorbeeld. Samen met jouw moeder en/of vader ben je bij ons van harte welkom, zodat je kunt ontdekken wat wij voor jou kunnen betekenen.